Geograafia
Langkawi on saarestik Malaisia poolsaare loodeosas. Suurim saar on Langkawi, mis on ühtlasi ka ainuke, millel on soodsad tingimused turismi arendamiseks.
Koha kirjeldus
Langkawi saare mitmed lahed ja laguunid teevad selle ideaalseks erinevate veespordialadega, nagu ujumise, purjetamise ja kalastamisega tegelemiseks. Võimalik on tegelda ka ratsutamise ja golfiga.
Toit: Malaisias saab proovida kõiki Kagu-Aasia kööke. Väga tähtis on terav maitse, kasutatakse mitmesuguseid vürtse, nagu chilli, kookospiim, ingver ja pähklid. Sambal (pasta chillist, sibulast ja tamarindipuu viljadest) on väga levinud kõrvalroog; blachan (kuivatatud krevettidest pasta) on kasutatud mitmetes toitudes; ikan bili'sid (väikesed päikese käes kuivatatud kalad) süüakse jookid kõrvale. Populaarsed malaisia toidud sisaldavad satay'd, mis koosneb mitmetest erinevatest lihadest, eriti väikestel praevarrastel grillitud kana, mida serveeritakse koos vürtsikatest pähklitest dipikastmega ja salatiga, mis sisaldab kurke, sibulaid ja kokkusurutud riisi. Parim kaste vajab valmimiseks mitu tundi, et saavutada soovitud maitset. Gula Malacca't (saagopuding palmisuhkru kastmes) serveeritakse ka restoranides. Malaisias esineb ka mitmeid hiina regionaalseid kööke, nagu pekingi, kantoni, hakka ja taiwani. India toidud on populaarsed ning soovi korral on võimalik saada ka taimetoitu.
Viide veebis
Langkawi turismi ametlik kodulehekülg